Friday, July 30, 2010

Share   phising menggunakan teknik tab napping

lagi info untuk korang semua menambah ilmu di dunia maya agar tidak tertipu oleh individu yang tak bertanggungjawab.. tab napping phising adalah teknik yang masih baru dan tidak banyak lagi orang menggunakan teknik ini untuk mendapatkan password atau info seseorang.. sedangkan teknik phising biasa pun masih belum ramai mengetahui dan ramai yang terkena, apatah lagi teknik phising yang menggunakan tab napping.. semoga kita tidak diganggu oleh makhluk-makhluk jahat internet.. ahaha..

paper : tab napping - new phishing technique
example : contoh web menggunakan tab napping

thanks to mecheko, vex and harro for the info and source..

8 comments:

papabear said...

thans for this info. have to be careful when entering credentials on the net :)

-telordibasuh- said...

haha cukup bahaya......

touya said...

kalau macam nie memang susah nak elak melainkan kena check url selalu

ahfat said...

nice one

Affan Ruslan said...

thanks abg hensem. aku buat post, aku kredit kat ko, jgn risau ituuu. heheh

Anonymous said...

info yg amat berguna..maseh bro.. : D

pech said...

oo, tgk artikel tu mcm tak logik, tapi bila tengok contoh baru paham.

tapi macam mana pon, jangan klik link yang sebarangan. kalau ikut tu, kemungkinan besar selamat lah nak guna internet ni.

Jubaida said...

emmm mantaf aja lah